Rimski - Veliki sat
Cena: 5500 rsd
WMD satovi u varijanti sa rimskim brojevima umesto arapskih su satovi od punog hrastovog drveta. Drvo im daje trajnost, tako da su zbog materijala ali I izgleda iako pokazuju vreme, sami bezvremeni. Ovi drveni satovi, lako se uklapaju u svaki enterijer – moderan, tradicionalan, šerenolik ili pak svedenih boja. Uz njih vreme prolazi mirno, jer imaju beščujan kvarcni mehanizam, koji se napaja samo jednom AA baterijom., koja se dobija uz sat na poklon. Kazaljke mogu biti raznih boja, boju i oblik kazaljki možete odabrati u našem izložbenom salonu u Takovskoj ulici 49a u Beogradu.
Drveni satovi, mogu da stoje na ravnoj površini, uz dva drvceta koja ste dobili uvijena mašnom, ali mogu i da se kače na zid. A kako biste znali da uvek pokazuju tačno vreme potrebno je da ih navijete jednom, ali isključivo sa zadnje strane, na točkić samog mehanizma. Ako vrtite kazaljke prstom, i njima će se zavrteti u glavi, i neće znati koliko je sati. Drveni, zidni satovi mogu biti kvadratnog ili kružnog oblika, a često ih kupuju I kao poklon, jer im se svi uvek obraduju. Zaštićeni su organskim uljem i pčelinjim voskom, ekološkim zaštitama koje dodatno naglašavaju lepotu prirodnog materijala, a kako bismo što duže očuvali lepotu drveta nemojte ih dugo izlagati direktno suncu.

Rimski - 001

Rimski - 002

Rimski - 003

Rimski - 004

- Sat ne smeta kucanjem jer ima tihi kvarcni mehanizam.
- Satove ne smete nameštati tako što vrtite kazaljke spreda, već isključivo na točkić sa zadnje strane sata, na mehanizmu.
- Satovi rade na AA bateriju koju dobijate pri kupovini sata.
- Svi satovi mogu biti i zidni i stoni. Sa zadnje strane sata nalaze se rupe za kaćenje i rupe za drvca koja dobijate uz sat, a koja služe da stoji na polici.